Skip to content

Seabourne Logistics betreedt Aziatische markt met nieuw warehouse in Singapore

Eindhoven, 19 april 2023 – Seabourne Logistics heeft haar wereldwijde warehouse netwerk verder uitgebreid met een nieuwe vestiging in Singapore. Het nieuwste 2000 m² grote warehouse van het bedrijf is een waardevolle toevoeging aan het groeiende portfolio van strategisch gelegen opslagoplossingen, waaronder de recent geopende locatie in Birmingham, Verenigd Koninkrijk met een oppervlakte van 2000 m² en de locatie van 8500 m² in Hoofddorp.

Volgens Dennis Hendriks, General Manager van Seabourne Logistics, is de uitbreiding in het strategisch gelegen Zuidoost-Azië een belangrijke stap in de ambitieuze groeistrategie van Seabourne Logistics en verbetert het de dienstverlening van het bedrijf aan bestaande klanten.

Max Hoogmoet, Inventory Control Coördinator bij Seabourne Logistics, organiseerde met succes de implementatie van het nieuwe warehouse in Singapore. Twee weken lang was Hoogmoet ter plaatse gestationeerd om toezicht te houden op de verplaatsing van de goederen van klanten van hun vorige opslag locaties naar de nieuwe faciliteit.

De nieuwe locatie biedt een volledig scala aan diensten, waaronder orderpicking en packing, en is volledig compatibel met het Warehouse Management System van Seabourne, dat wordt gebruikt in alle warehouses wereldwijd. Bovendien is alle invoer naar de faciliteit vrijgesteld van zowel goederen- en dienstenbelasting als douanerechten. “BTW en heffingen worden alleen toegepast wanneer goederen vanuit de locatie naar een ander land worden verzonden. Dit aanzienlijke voordeel maakt ons warehouse een aantrekkelijke optie voor bedrijven die hun activiteiten willen stroomlijnen en kosten willen besparen”, zegt Hendriks.

Het warehouse in Singapore biedt een temperatuur gecontroleerde omgeving. Hier is veel vraag naar omdat dit, in het warme klimaat van Singapore, de mogelijkheid biedt voor langere opslagtijden, zonder afbreuk te doen aan de product bescherming en houdbaarheid. Het verkleint het risico op verliezen door schade en bederf en stelt de logistiek dienstverlener in staat om een ​​grotere verscheidenheid aan vracht veilig te behandelen.

Assouline Publishing, een jarenlange klant van Seabourne Logistics, is content over deze stap naar Singapore. “Seabourne verzorgt al enkele jaren onze logistiek vanuit het warehouse in Nederland en we zijn verheugd dat ze nu ook verantwoordelijk zijn voor onze zendingen in het Verre Oosten”, zegt Assouline’s supply chain director Walter Braskett.

Seabourne blijft trots op de hechte relaties die het heeft met haar klanten. “Als bedrijf streven we naar het opbouwen van sterke relaties met klanten. Dit nieuwe warehouse maakt een nog betere samenwerking mogelijk omdat we naadloze service leveren die efficiënt en flexibel is om aan de exacte behoeften van onze klanten te voldoen”, aldus Hendriks.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? U kunt u contact opnemen met:

Dennis Hendriks
General Manager
Email: dhendriks@seabournelogistics.com

Het team van Seabourne Logistics Singapore, klaar om de Aziatische markt te bedienen.

Seabourne Logistics is enorm enthousiast over hun nieuwe magazijn in Singapore en verheugd om de Aziatische markt te betreden.

De uitbreiding naar warehousing in Singapore stelt Seabourne Logistics in staat haar dienstverlening aan Assouline Publishing uit te breiden.