Skip to content

Verandering in Seabourne Online voor zendingen naar of buiten de EU.

Verzendt u pakketten naar of buiten de EU? En boekt u uw zendingen via Seabourne online? Dan heeft de wijziging van het douanesysteem wellicht gevolgen voor u.

Zoals u wellicht vernomen heeft is de Europese Unie gestart met de uitrol van het Import Control System 2 (ICS2). Een nieuw douaneveiligheidsmodel voor het vervoeren van pakketten naar of door de EU. Wat betekent dat voor u?

Met de grote hoeveelheid goederen die in de Europese Unie worden ingevoerd, goed voor ongeveer 15 % van de wereldhandel, heeft de EU besloten de beveiligingsprotocollen op te schroeven met het ICS2, welke is opgesplitst in drie fasen.

De implementatie hiervan gaat om douaneplichtige zendingen die u inboekt via Seabourne online. Het door de douane opgelegde ICS2 vereist dat uw vervoerder, die pakketten voor u naar of naar buiten de EU vervoert, op voorhand alle informatie over uw goederen kan verstrekken. Dit nieuwe douaneveiligheidsmodel heeft ook gevolgen voor u. Op al uw goederen die verzonden worden naar buiten de EU, of op goederen die u ontvangt van buiten de EU moet alle documentatie duidelijk zijn. Deze veranderingen hebben met name betrekking op de vereiste HS codes en op duidelijke artikelbeschrijvingen.  

Onderstaand treft u een overzicht van de lijst van velden die per 4 september verplicht zijn bij het aanmelden van douaneplichtige zendingen. Wenst u meer informatie dan helpen wij u graag of bekijk de website van de Europese Unie.

Aanvullende verplichte invulvelden van douaneplichtige zendingen

Data

Uitleg

EORI nummer

Voor zendingen met een bestemming buiten de EU of importzendingen met een herkomst buiten de EU, dient u uw BTW en EORI nummer in te voeren. Indien wij reeds in het bezit zijn van deze nummers, worden deze automatisch ingevuld.

BTW nummer

Voor zendingen met een bestemming buiten de EU of importzendingen met een herkomst buiten de EU, dient u uw BTW en EORI nummer in te voeren. Indien wij reeds in het bezit zijn van deze nummers, worden deze automatisch ingevuld.

Type zending

B2B, B2C, C2B (import)

Maateenheid

Stuks, Paren, Liters, KG, Meter, M2, M3

Bruto gewicht

Totaal gewicht van de artikelen op de factuurregel inclusief verpakking

Netto gewicht

Totaal gewicht van de artikelen op de factuurregel exclusief verpakking

Reden voor export

Gift, Intercompany data, Sale, Sample, Repair, Return, Other

 

Heeft u vragen bij het inboeken van uw zending? Wij helpen u graag.
Neem contact op met het team van Customer Service

Email: nlcs@seabournelogistics.com
Tel: 088-0224800