Skip to content

Duurzaamheidswaarschuwing voor e-commerce.

Kom  in actie om verpakkingsafval te verminderen en uw klanten te verrassen.

 

In de snelle e-commercewereld is het essentieel om voorop te blijven lopen. Daarom maken wij u er graag op attent dat uw verpakkingsmateriaal niet alleen van invloed is op uw bedrijfsresultaten, maar ook op het milieu en de verwachtingen van uw klanten.

Waarom is het belangrijk?

Wetgeving: De Europese Commissie stelt een nieuwe regelgeving voor die de hoeveelheid lucht in verpakkingen beperkt tot maximaal 40%. Nu er jaarlijks 11 miljoen ton plastic in onze oceanen belandt, zijn wij van mening dat het tijd is om de verpakkingsmaterialen van uw webshop eens nader onder de loep te nemen.

Klanteisen: 66% van de Nederlandse consumenten vindt duurzame bezorging belangrijk, en 67% vindt dat online winkels overmatig verpakkingsmateriaal gebruiken. Uw klanten zijn op zoek naar milieuvriendelijke keuzes, en de verpakking is daar een belangrijk onderdeel van.

Wat staat er op het spel?

Verlaging van de kosten en de impact op het milieu: Verpakkingen met minder lucht betekenen lagere transportkosten. Volgens onderzoek van GfK* bestaat elk pakket voor circa 30% uit lucht, wat resulteert in extra brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Ook het verkleinen van de afmetingen zorgt voor kleinere verpakkingen, minder verpakkingsafval en minder CO2-uitstoot. Door te grote dozen en onnodige vulmaterialen tot een minimum te beperken, helpt u de afvalstromen te verminderen en wordt het voor uw klanten gemakkelijker om hun verpakkingen weg te gooien.

Klanttevredenheid: Consumenten waarderen steeds meer milieubewuste verpakkingskeuzes. Een te grote verpakking of een verpakking met overmatig opvulmateriaal is een negatief punt voor uw merk. Daar gaat uw unboxing-momentje!

Wat kunt u  doen?

Kies de juiste verpakking: Kies voor een verpakking die uw product beschermt, minimaal vulmateriaal en die hersluitbaar is bij retourzendingen. Ook mono materiaalverpakkingen zijn een uitstekende keuze.

En als laatste; Blijf op de hoogte van wetswijzigingen, klantvoorkeuren en verpakkingsinnovaties om voorop te blijven in de e-commerce.

Duurzame verpakkingen zijn de toekomst!

Onze wereld verandert. Het is belangrijk om aan de verwachtingen van uw klanten en mogelijke wettelijke vereisten te voldoen. Door milieubewuste verpakkingen toe te passen draagt u bij aan een  duurzamere toekomst.

 


Bronnen:
Europese wetgeving
https://www.shoppingtomorrow.nl/
https://www.gfk.com/home
https://www.thuiswinkel.org/

 

 

Wil je meer weten over Seabourne Logistics, onze warehouse en e-fulfilment gelinkt aan de verschillende e-commerce oplossingen? Neem dan gerust even contact op met onze Customer Service.

Team Customer Service 
nlcs@seabournelogistics.com