Skip to content

E-learning internationale logistiek voor e-commerce

Je gaat cross-border verkopen. Hoe richt je nu je logistieke processen in? En met welke wetgeving krijg je te maken?

Onze Group e-commerce Manager Jordie Geuyen heeft samen met de e-Academy van thuiswinkel.org een nieuwe e-learning https://www.e-academy.org/e-learning/internationale-logistiek/ gemaakt. De e-learning is gemaakt in samenwerking met Ludo Verlinden, Global Business Development Manager bij Salesupply en staat nu online.

Ludo Verlinden & Jordie Geuyen

Jordie is onze Group E-commerce Manager en met zijn expertise helpt hij ondernemers die cross-border willen verkopen bij het opzetten en verfijnen van een internationale verzendstrategie. Ludo is Global Business Development Manager bij Salesupply en in zijn rol ondersteunt hij online brands en retailers bij het internationaal opschalen van hun e-business in nauwe samenwerking met Seabourne Logistics en de meertalige callcenters van Salesupply in drie verschillende tijdzones.

Zoals bij veel bedrijven in de e-commerce en logistiek, staan ook wij te springen om talent. Samen met opleiders en het bedrijfsleven zorgt e-academy https://www.e-academy.org/ voor meer digitaal toptalent en erkende e-commerceopleidingen. Zo slaat e-academy een brug tussen het onderwijs en de praktijk en helpen wij daar als Seabourne Logistics graag bij.

Hoe werkt e-Academy?

  • Maak een account aan en krijgt 5 gratis e-learnings
  • Volg een e-learning en verbeter je kennis
  • Maak een toets en scoor een voldoende
  • Ontvang een certificaat en deel je succes op LinkedIn
Internationale logistiek voor e-commerce

Waar gaat de e-learning over?
De manier waarop je de internationale logistieke processen inricht voor jouw e-commerce organisatie is geen one-size-fits-all oplossing. De keuzes die je maakt, moeten passen bij jouw doel en strategie én de leveringsvoorkeuren van je doelgroep in het land waarin jij online producten verkoopt.

Deze e-learning gaat door waar de e-learning ‘Cross-border e-commerce’ ophoudt. Je weet dus al hoe je bedrijfsstrategie een belangrijke basis vormt voor keuzes en je weet al naar welk(e) land(en) je wilt gaan verkopen.

Nu sta je voor de uitdaging om je logistieke processen in te richten: waar leg je je voorraden neer en hoe zorg je dat de online bestellingen naar je klanten over de grens komen? Met welke wetgeving krijg je dan te maken, bijvoorbeeld bij de btw?

Bijgespijkerd in een uurtje.
Deze e-learning duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt deze tussendoor pauzeren, zodat je de leerstof in je eigen tempo kunt doornemen en de e-learning op een zelf gekozen moment kunt hervatten. Wanneer je de e-learning helemaal hebt doorlopen, is het tijd om te bewijzen dat je de stof hebt begrepen. Hiervoor maak je een afsluitende toets. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat.

Veel succes!

Wil je meer weten over Seabourne Logistics, onze warehouse en e-fulfilment gelinkt aan de verschillende e-commerce oplossingen? Neem dan gerust even contact op met Jordie.

Jordie Geuyen
Group e-commerce manager
Email: jgeuyen@seabournelogistics.com