Skip to content

Seabourne Group viert 60-jarig jubileum en gaat verder als Seabourne Logistics

Toonaangevende en onafhankelijke logistieke dienstverlener met kantoren in het VK, Nederland, Frankrijk en Zuid-Afrika

23 mei 2022: Seabourne Group, opgericht in 1962 door Sir Clive Bourne en ooit begonnen als een van de eerste pakketbezorgdiensten in Europa, kondigt haar nieuwe naam aan: Seabourne Logistics. De naamswijziging gaat samen met ons 60-jarig jubileum terwijl we tevens staan aan de vooravond van een volgende fase in ons bestaan. Deze fase zal gepaard gaan met aanzienlijke investeringen in onze IT systemen en afdelingen.

“De verschillende bedrijfsactiviteiten in de voormalige groepsstructuur in Zuid-Afrika, het VK, Frankrijk en Nederland zullen worden geconsolideerd om nog beter te kunnen profiteren van de unieke synergiën”, zegt Seabourne Logistics MD Jan Kalkman. Het feit dat we een onafhankelijk bedrijf blijven, stelt ons in staat om nog betere en efficiëntere logistieke oplossingen te kunnen bieden in de gehele logistieke keten bestaande klanten en nieuwe klanten die nieuwe markten willen betreden.

In de afgelopen decennia hebben onze eigen kantoren en wereldwijde partner netwerken ons in staat gesteld om de beste logistieke oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Deze re-branding is een weerspiegeling van onze groei van de afgelopen jaren en in lijn met de nieuwe groeistrategie en ambities en waar we samen met onze mensen en nieuwe technologieën naar toe willen. De nieuwe website en het nieuwe aangepaste logo van Seabourne Logistics stralen betrouwbaarheid en efficiëntie uit in lijn met onze huidige configureerbare IT-oplossingen en nieuwe IT-architectuur.

Het is belangrijker dan ooit dat we blijven innoveren en door ontwikkelen voor onze klanten, partners en interne teams. Hiermee zullen we hen blijven helpen om te voldoen aan de groeiende wensen, eisen en verwachtingen van een constant veranderende markt. De Covid-19-pandemie is een voorbeeld van seismische verschuivingen in de logistieke keten en logistieke sector als geheel. De traditionele business-to-business-, groothandels- en Retail bedrijven waren onvoorbereid en moesten zich snel aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’ in een toch al geëxplodeerde consumenten e-commercemarkt.

We zijn meegegaan in deze trend en zetten vol in op een IT transitie als toevoeging op onze bestaande business-to-business oplossingen. Als gevolg hiervan gaan we de komende drie jaar meer dan een miljoen euro investeren in het bouwen van ons eigen Seabourne Logistics-platform dat is gekoppeld aan oplossingen van derden zoals Connect Plaza, N-Schift en Zendesk. Dit biedt onze klanten, partners en interne teams een totaal overzicht van de gehele logistieke keten in combinatie met een inzichtelijke informatiestroom vanaf de fabriek ergens in de wereld tot aan een levering aan de eindconsument. Dit gaat veel logistieke uitdagingen oplossen, waardoor onze klanten zich kunnen concentreren op de groei van hun bedrijf, marketingactiviteiten en verkoop van hun producten.

“Samen met de re-branding voegt Seabourne Logistics hun zes verschillende divisies samen onder één naam en introduceert het hun nieuwe e-fulfilment-oplossing die is gekoppeld aan een wereldwijde multi-carrier-strategie. Hierdoor krijgen onze klanten een uitgebreidere en betere keuze in verzendopties, extra flexibiliteit en een beter voorraadbeheer. Hierdoor wordt hen ook de uitdagingen bespaard van het moeten bouwen aan, en uitbreiden van een logistiek partnernetwerk. Maar ook van verschillende logistieke operaties zonder schaalvoordelen buiten de thuismarkt om.

De re-branding, uitrol van de nieuwe oplossingen en geplande investeringen, verbonden aan ons 60-jarig jubileum, is het bewijs van wat we hebben opgebouwd in de afgelopen jaren. Hiermee zullen wij onze klanten het volste vertrouwen blijven geven dat wij door onze uitgebreide ervaring de eerstelijns partner zijn voor alle logistieke uitdagingen en oplossingen. Ook versterkt het onze visie om een heldere en inzichtelijke informatiestroom te creëren in de gehele logistieke keten van de fabriek ergens in de wereld tot aan een levering aan de eindconsument.” aldus Kalkman.

Voor de redactie
Om hoge resolutie afbeeldingen voor dit persbericht te downloaden, gaat u naar http://media.ngage.co.za en klikt u op de Seabourne Logistics-link om dit persbericht te bekijken. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met:

Fione den Outer

Marketing & Communication
Email: fdouter@seabournelogistics.com