Skip to content

E-commerce naar het Verenigd Koninkrijk

E-commerce naar het Verenigd Koninkrijk

Het VK biedt je merk en/of webshop volop kansen om de online verkopen en omzet te laten groeien. In deze e-learning leer je waarom de Britse markt zo kansrijk is en met welke strategieën je de markt kunt betreden om die kansen te verzilveren.

Onze Group e-commerce Manager Jordie Geuyen heeft samen met de e-Academy van thuiswinkel.org een nieuwe e-learning ontwikkeld. De e-learning is gemaakt in samenwerking met Emile Valkestijn, Chief Commercial Officer bij 10XCREW en staat nu online.

Zoals bij veel bedrijven in de e-commerce en logistiek, staan ook wij te springen om talent. Samen met opleiders en het bedrijfsleven zorgt e-academy voor meer digitaal toptalent en erkende e-commerceopleidingen. Zo slaat e-academy een brug tussen het onderwijs en de praktijk en helpen wij daar als Seabourne Logistics graag bij.


Door de Brexit vraagt het VK om een specifieke aanpak in vergelijking tot andere Europese landen. Er gelden immers afwijkende btw-regels, invoerrechten en heffingen en dat brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat je compliant bent met de Britse wet- en regelgeving? Wat zijn de kansen van de Britse markt en hoe ga je de uitdagingen aan? In deze e-learning krijg je de handvatten om het VK succesvol te betreden.

Je leert

… wat de kansen zijn van cross-border verkopen in het VK;

… met welke drie strategieën je de Britse markt kunt betreden:

    B2b: Via een distributeur, reseller of groothandel
    B2c: Via een Merchant of Record (MoR)
    Zelf doen: B2b en b2c via een Engelse registratie (Ltd.)

… wat de voor- en nadelen zijn van deze strategieën, zodat je de beste (en winstgevende) strategie kunt kiezen voor jouw webshop en/of merk;

… welke stappen je zet als je kiest voor de strategie ‘Zelf doen’:
    Verkoopkanalen: Via welke verkoopkanalen kun je in het VK verkopen
    Producten: Hoe selecteer je producten voor het Vk?
    Online verkopen via een webshop: Hoe richt je dit proces in?
    Online verkopen via Amazon: Hoe richt je dit proces in?


Hoe werkt e-Academy?

  • Maak een account aan en krijgt 5 gratis e-learnings
  • Volg een e-learning en verbeter je kennis
  • Maak een toets en scoor een voldoende
  • Ontvang een certificaat en deel je succes op LinkedIn


Bijgespijkerd in een uurtje.

Deze e-learning duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt deze tussendoor pauzeren, zodat je de leerstof in je eigen tempo kunt doornemen en de e-learning op een zelf gekozen moment kunt hervatten. Wanneer je de e-learning helemaal hebt doorlopen, is het tijd om te bewijzen dat je de stof hebt begrepen. Hiervoor maak je een afsluitende toets. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat.

Veel succes!

Check anders ook nog even de vorige e-learning over internationale logistiek

Wil je meer weten over Seabourne Logistics, onze warehouse en e-fulfilment gelinkt aan de verschillende e-commerce oplossingen? Neem dan gerust even contact op met Jordie.

Jordie Geuyen
Group e-commerce manager
Email: jgeuyen@seabournelogistics.com